Karbonhidrat Diyeti Nasıl Olmalı?

Paylaşmak güzeldir

Karbonhidrat Diyeti

Karbonhidrat Diyeti hem sağlıklı beslenmek hem de sağlıklı zayıflamak için güzel bir yöntem. Karbonhidrat öncelikle şekerli gıdalar, makarna ve ekmekte bulunur. Düşük karbonhidrat diyeti de özellikle bu gıdalarla alınan karbonhidratın sınırlandırılmasına dayanıyor. Bunlar yerine daha çok protein, sebze ve doğal yağlar tüketiyorsunuz.

Yapılan araştırmalar  bu yöntemle bir yandan kilo kaybederken bir yandan da daha sağlıklı beslendiğimizi gösteriyor. Uzun süredir uygulanan sağlıklı diyetler arasında yer alıyor. en güzel yanlarından birisi de, sıkıcı kalori hesaplamalarına girmek zoruda kalmamanız. Özel ürünler kullanmaya ihtiyaç duymamanız.

Yapmanız gereken tek şey gerçek besinler tüketmek.

Düşük karbonhidratları kendi kişisel kilonuza göre nasıl tüketeceğinizi öğrenin.

Bu besinlerin tüketimine dikkat edin

Peki Nasıl Olmalı?

En basit açıklamasıyla, daha az karbonhidrat ve daha fazla yağ tüketimine dayanır. Son dönemlerde Keto Diyet olarak bilinen bu yöntem aynı zamanda düşük karbonhidrat – yüksek yağ diyeti olarak da adlandırılır.

Yıllarca yağın sağlımız için riskli olduğu bize söylendi. Bunun doğru bir yanı var elbette. Diğer taraftan, market raflarında karşımıza çıkan düşük yağlı özel diyet ürünlerinin şeker bakımından çok zengi olduğunu unutmamak gerek.

Dünyayı saran obezite salgını da bunu gösteriyor zaten.

 

Yağa gelince yapılan araştırmalar doğal yağ tüketiminden korkmamak gerektiğini söylüyor. Aslında doğal yağlar dostumuz. Kolesterolün de iyisi ve kötüsü var. Bunun en basit yolu un ve şekerden uzak durmak ve doğal yağ tüketimini ihmal etmemek. Altın formüllerden birisi bu.

Az tüketin

Şunlara dikkat edin

Yeterince yağ yiyin. Gelgelelim, şekerli ve karbonhidratlı yiyecek tüketimini en aza indirin. Böylece hem lezzetli yemekler yiyeceksiniz hem de istediğiniz kiloya ulaşacaksınız.

Şu gıdalara öncelik verin: Et, balık, yumurta, toprak üstünde yetişen sebzeler ve doğal yağlar (örneğin tereyağı, zeytinyağı).

 

Şunlardan uzak durun: Şekerli ve karbonhidratlı gıdalar. Örneğin, ekmek, makarna, pirinç, fasulye ve patates.

 

Yalnızca acıkınca yiyin ve abartmayın, karnınız doysun yeter, tıka basa yemeyin. Düşük yağlı hazır gıdaları tamamen unutun.

 

Böylece hem sağlıklı kilo vereceksiniz hem de kan şekerinizi kontrol altına alacaksınız. Kalori hesaplarına, yiyeceklerin miktarını hesaplamanıza hiç gerek kalmayacak.

 

Sağlıklı günler

 

Şu yazımıza da bakın Mucizevi Yiyecek

 

MUTFAK-FM 

 

 

 

 

 

 

Paylaşmak güzeldir

Leave a Comment