Esmer Pirinci Güzel Pişirmenin 3 Püf Noktası Esmer Pirinç hakkında bilinmeyen gerçekler

Paylaşmak güzeldir

Esmer Pirinci Güzel Pişirmenin 3 Püf Noktası Esmer Pirinç hakkında bilinmeyen gerçekler

Esmer Pirinci Güzel Pişirmenin 3 Püf Noktası. Esmer pirinç nasıl pişirilir? Bu temel bir mutfak becerisi. Piştiğinde yumuşak olmalı ama lapa gibi olmamalı ve birbirine yapışmamalı. Şimdi yeni bir yöntemle farklı bir pilav yapalım.

Hangi esmer pirinci almalı

Buradaki pişirme yöntemi bakımından orta veya uzun taneli esmer pirinç tercih edilmeli. kısa taneli esmer pirinç için farklı bir pişirme yöntemi var.

Pişmemiş esmer pirinci nasıl saklamalı

Esmer pirinci herhangi bir dolapta saklayabilirsiniz, fakat en iyisi satın aldıktan sonra birkaç ay içinde tüketmektir. Zira uzun süre saklarsanız bayatlar. Gene de, çok sık pişirmiyorsanız, bayatlamasını önlemek için buzdolabında saklamayı tercih edebilirsiniz. Hava geçirmez bir kap, kavanoz vs. içinde muhafaza ederek saklayın.

Esmer Pirinci Suda Durulayıp Kavurmak İyidir

Pişirmeden önce esmer pirinci mutlaka soğuk suda yıkayıp durulayın, böylece üretim sürecinden arta kalan tozdan ve pislikten kurtulmuş olursunuz. Durulama ayrıca iyi pişmeye de etki ediyor. Beyaz pirinçteki kadar etkili olmasa da, esmer pirinç tanelerinin piştikten sonra birbirine yapışmasını engelliyor.

Kavurma dokusunu değiştirmiyor ama pirince bir lezzet katıyor. Esmer pirinci pişirme suyunu eklemeden önce çok az miktarda zeytinyağında soteleyin. Böylece hem pirinç rayihasını salacak, hem de bazı taneler altın sarısı güzel bir renk alacak ve pilav göze daha güzel görünecek. Gene de soteleme veya kavurmanın bunun tercihe bağlı olduğunu unutmayın. Ama lezzetini unutamadığınız bir esmer pirinç pilavı yediyseniz, bilin ki o kavrulmuştur.

Demlendirme – Dinlendirme Sürecini İhmal Etmeyin

Son olarak, pişme işlemi tamamlandıktan sonra pilavı ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Servis etmeden önce pilavı dinlendirmek pirinçlerin tenceredeki fazla nemi emmesini sağlayacak.

Demlenme aşamasını ihmal ederseniz, pirinçler birbirine yapışabilir ve lastik gibi olabilir.

Esmer Pirinç Püf Noktaları

Esme pirinci kullanmanın birçok yolu var. Garnitür olarak pek çok yemeğin yanında yiyebilirsiniz. Kuru fasulye vb. gibi bir yemeğin altında yatak olabilir ya da öğle yemeğinde bir salatanın malzemesi olabilir. Nefis burrito’lar hazırlarken dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Kalan pilavı buzdolabında yaklaşık 1 hafta saklayabilirsiniz.

Esmer pirinci pişirmesi biraz uzun sürdüğünden kullanmayacağınız pişmiş pirinçleri dondurucuda saklayabilir ve yemek yaparken daha sonra kullanabilirsiniz.

 

Paylaşmak güzeldir

3 thoughts on “Esmer Pirinci Güzel Pişirmenin 3 Püf Noktası Esmer Pirinç hakkında bilinmeyen gerçekler”

Leave a Comment