Karamel Nasıl Yapılır? Karamel Nedir?

Paylaşmak güzeldir

Karamel nasıl yapılır?

Karamel nasıl yapılır bir bakalım. Karamel birçok klasik tatlıda kullanılabileceği gibi farklı Karamelin ana malzemesi şeker. İstediğiniz miktarda şeker ve su kullanabilirsiniz, tek dikkat etmeniz gereken su-şeker oranı. 2 birim şekere 1 birim su kullanmalısınız.

Karamel her zaman lazım

Nasıl Hazırlanır?

1 Su ve şekeri geniş yayvan bir tavaya koyun, altını kısık açın ve şekerin erimesini bekleyin. Şeker erimeden önce suyun kaynamamasına dikkat edin.

2 Şeker eriyince ocağın altını biraz açın (bu sırada kesinlikle karıştırmayın). Altın sarısı bir renk alana kadar kaynatın ısı bu arada 194°C’ye ulaşacak. Daha düzgün ve eşit renk elde etmek önemli. Bunun için yapmanız gerekenler şunlar. Tavayı elinizle kaldırıp hafifçe sağa sola eğin. Böylece içindeki şekerli suyun düzgünce dağılmasını sağlarsınız.

3 Karamelin altın sarısı bir renk almasını bekleyin. Daha sonra, karamelin içine su ilave edin. Ama karamelin sıcak olduğunu unutmayın. Bu nedenle, suyu ilave ederken sıçramamasına dikkat edin. İlave edeceğiniz su miktarı başlangıçta birinci aşamada şekere eklediğinizle aynı olacak. Suyu ilave ettikten sonra karamele düzgün bir şekilde yedirdiğinizden emin olun.

Çeşitlemeler

Bazı farklı uyarlamalarda 3. aşamada su yerine krema eklenir. Krema ekleyecekseniz içine vanilya karıştırabilirsiniz. Kremayı ilave etmeden önce biraz ısıtmayı ihmal etmeyin.

Karamele alkol ekleyebilirsiniz. Bunun için rom tercih edin. Alkolü ekledikten sonra kaynamamasına dikkat edin.

Leziz Elma Şekerleri

EK BİLGİ:

KARAMEL NEDİR?

Yaklaşık 115 derecede kaynatıldıktan sonra sarımsı renk ve hoş bir yanık kokusu alan ve şekerleme yapımında kullanılan ağdalaşmış şekerdir.

İçindeki maddelerin birbiriyle oranına bağlı olarak yumuşak ya da katı olabilir. Sert ya da yapışkan olabilir. Şekere eklenen glikoz topaklanmayı önler. Ayrıca yoğunlaşmayı da glikoz sağlar. Tatlı olarak yenen karamelaya katılan süt hem tat verir, hem de şekerin yumuşak ve çiğnenebilir bir kıvam almasını sağlar

Pişirme sırasında yağ ve nişasta gibi maddeler de sürekli karıştırılarak eklendikten sonra kaplara veya kalıplara dökülür. Daha sonra kesme ve ambalajlama içlemi gerçekleştirilir.

Sütlü karameli yapmak büyük beceri gerektirir. Her şeye rağmen karamel yemek endüstrisinin vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Meyve, kuruyemiş ve kahve karıştırılarak renklendirilir ve tat katılır. Elma şekeri bir diğer örneğidir. Üzeri karamel ile kaplanır. Bunun da birçok örneği mevcuttur.

Ve sıra geldi müzik önerisine: Tango El Karamel

Khaled Mouzanar

Tango El Caramel

Paylaşmak güzeldir

Leave a Comment