Bu Sebze Suyu Eklemlerinize Çok İyi Gelecek

Paylaşmak güzeldir

Sebze Suyu Eklemler

Sebze Suyu Eklemler için birebir.

Hazırlama Süresi – 10 dk.

Ürik Asidi Eklemlerinizden Nasıl Atacaksınız?

Ürik Asit Nedir?

Ürik asit proteinde bulunan pürinin parçalanmasıyla üretilir. Ayrıca hücrelerin parçalanması da ürik asit üretimine neden olur. Ama asıl kaynağı proteinlerdir. Ürik asit böbreklerden idrar yoluyla atılır, ama fazla üretilmesi durumunda ürik asit seviyesi yükselir.

Ürik asit seviyesinin artmasıyla vücutta ürat kristalleri oluşur. Bu kristaller bir çeşit tuzdur. Monosodyum ürat özellikle kötü bir ürattır. Eklemlerde birikmesi durumunda gut hastalığına neden olur.

Neyse ki bunu dengeleyen gıdalar vardır. Düşük pürinli sebzeler, örneğin salatalık, pancar, marul, kereviz (özellikle sap kereviz) ve patates kandaki ürik asit seviyesini düşüren yiyeceklerdir.

Bu sebzeleri yemenin en kolay, en hızlı ve en lezzetli yollarından biri de sebze-meyve suyu olarak tüketmektir. Salatalık suyu, eklem enflamasyonunu önler. Vücut ısısını azaltır ve vücudunuzu toksinlerden arındırır. Vücutta alkali bir ortam yaratır. Ayrıca eklemlerdeki ürik asit kristallerinin azalmasına yardımcı olur.

Salatalık suyuna ilave edeceğiniz fazladan birkaç malzeme de hem lezzetini artıracak hem de toksinlerden arındırma özelliğini güçlendirecektir. Sap kereviz ve taze zencefil de enflamasyonu önler.

Eklemlerinizdeki ürik asit kristallerinden kurtulun.

Hazırlanışı

1 orta boy salatalık

2 adet sap kereviz

1 dilim limon

1 taze zencefil (2,5 cm boyunda)

 

Malzemeyi güzelce yıkayıp temizleyin. Sap kerevizleri ve salatalığı dilimleyin. Limonun yarısını kullanın. Zencefili küçük parçalar halinde doğrayın.

Tüm malzemeyi blenderden geçirerek lezzetli meyve-sebze suyunuzu hazırlayın ve gün boyunca 1-2 kez için.

Jaco’nun Chicken’ı

Paylaşmak güzeldir

Leave a Comment